Adás kirúgás és élő adás automatikus távindítás ismertető, működési elv

A rádió vezérlő oldalon külön hozzáférést adhatsz minden műsorvezetőnek, akik egy erre a célra létrehozott oldalról tudják elvégezni a kirúgást
és az automatikus csatlakozást az élő adásra.

Előnye a régi módszerekkel szemben:
- Nem kell a műsorvezetőknek megadni az adás szerver (Icecast2, Shoutcast) admin jelszavát.
- Nem kell külön PAL scriptet használni a SAM Broadcasterben a kirúgáshoz (ami szintén tartalmazza az adás szerver admin jelszavát, valamint igen gyakori ezzel a téves kirúgás), tehát a kirúgás nem lesz túl későn vagy hamar.
- Minden műsorvezető saját hozzáférést kaphat, tehát ha távozik egy műsorvezető, akkor egyszerűen törölhető a hozzáférése. (Az adás jelszót továbbra is az adás szerveren kell cserélni, de Icecast2 esetén ez újraindítás nélkül cserélhető.)
- A rendszer képes a műsorvezető adáslebonyolítóját távolról indítani, tehát ha az előző élő adásnak vége van vagy pedig az AutoDJ kirúgása megtörténik, akkor azonnal felcsatlakozik a műsorvezető adásba. Ezzel a váltás ideje néhány másodpercről 1 másodperc alá esik. Ugyanis pont a szerver tudja a legjobban, hogy mikor vannak a fel- és lecsatlakozások.
- Az MPD AutoDJ kirúgása esetén a rendszer lekeveri az AutoDJ-t, tehát úgy ér véget mint egy élő műsor.
- Ezeket a műveleteket mind loggolja a rendszer, tehát név szerint nyomon követheted a műsorvezetők tevékenységét és szükség esetén azonnal meg tudod tenni a megfelelő intézkedéseket.

A távindítás menete egy átlagos internetes rádió esetében:
1. Átadás előtt az átadó műsorvezető a műsor vége előtt kb 5 perccel szól az átvevőnek.
2. Ezután az átvevő műsorvezető belép a távindító oldalra, és ellenőrzi, hogy a SAM az oldal számára elérhető-e. Ha igen, elindítja a beállított RemoteStart.pal szkriptet, bekészíti az első bejátszandó műsort, majd az oldalon aktiválja a távindítást.
3. Az átadó műsorvezető adását az endoder leállításával befejezi.
4. Ezután az átvevő műsorvezetőt a rendszer automatikusan felcsatlakoztatja, és elindítja a bekészített zenét. A műsorvezető ekkor csak annyit lát, hogy a SAM Broadcastere magától elindult és felcsatlakozott adásra.
A rendszer visszafelé kompatibilis, tehát bármilyen probléma esetén az adás az eddig megszokott régi módszerrel is átvehető.

Ezt a szolgáltatást minden ügyfelünk ingyen kapja meg.